AMSTERDAM - De armband en de ring die Winona Ryder leende van modehuis Bulgari voor een modefeestje zijn spoorloos verdwenen. Dat beweert het Franse tijdschrift Voici.

De actrice leende de sieraden met een waarde van tienduizend euro voor de Marie Claire Awards in Madrid vorige week zondag.

Na het feestje zou ze zijn vergeten de juwelen terug te geven aan het modehuis. Naar eigen zeggen besloot de actrice daarop de sieraden af te geven bij de balie van haar hotel zodat ze daar konden worden opgehaald.

Bewakingscamera

Volgens het tijdschrift blijkt uit beelden van de bewakingscamera's van het hotel echter dat Ryder niets heeft afgegeven. Een woordvoerder van Bulgari wilde niet reageren op het verhaal.

Het verdwijnen van de sieraden is saillant omdat Ryder in 2001 betrapt werd op winkeldiefstal. Op beelden van bewakingscamera's was duidelijk te zien hoe ze in een kledingzaak in Beverly Hills voor twintigduizend dollar aan kleding in haar tas stopte. Achteraf verklaarde ze dat ze onder invloed was van de zware pijnstillers die ze indertijd slikte na een dubbele armbreuk.