AMSTERDAM - Hans Klok wil een bekende illusionist in Amerika worden. "Ik denk dat ik daar goed genoeg voor ben", vertelt de magiër zaterdag.

"Als het me lukt om binnen twee jaar naam te maken in Amerika, dan zijn ook casino-eigenaren veel meer geïnteresseerd om een show rondom mij te maken."

De 39-jarige Klok beleeft momenteel naar eigen zeggen 'een soort doorbraak' in Amerika. "Deze week was ik drie keer te zien op nationale televisie", glundert de blonde illusionist.

"Ik ben dit jaar al vijf keer te gast geweest bij Ellen DeGeneres. Eerst was Pamela Anderson mijn ambassadeur in Amerika, maar nu is het absoluut Ellen."

Klok zat onder meer in de show met Beyoncé, Pink en Bette Midler. "Als illusionist ben je zo universeel, dan hoef je niet meteen wereldberoemd te zijn om met die mensen samen op te treden."

Las Vegas

Klok stond vorig jaar samen met Anderson zes maanden lang met een show in Las Vegas. Hij zegt veel te danken te hebben aan zijn Amerikaanse publicist, die zijn pr verzorgt en alle grote talkshows benadert voor een optreden.

"In het begin wilden talkshows me niet, maar toen kwam Pamela Anderson erbij en stonden ze in de rij", lacht Klok. "Nu willen ze me ook zonder Pam."