AMSTERDAM - Paul de Leeuw heeft soms moeite met het feit dat hij bekend is. De 46-jarige presentator zegt in een interview met de Volkskrant te verlangen naar een privéleven. "Ik wil het niet, van het publiek zijn."

Hoewel De Leeuw niet vies is van aandacht, vindt hij het soms vervelend dat die aandacht niet te stoppen is.

"Je kunt niet, als het te veel wordt jezelf veranderen in een pompoen, terwijl je dat wel zou willen", zo zegt hij in de krant.

Doorjakkeren

De Leeuw, die zaterdag zijn 25-jarige jubileum viert met een marathonuitzending, vindt het ook een zwakte dat hij nog steeds niet goed op succes kan teren. De presentator meent dat hij soms te snel gaat. "Ik neig naar doorjakkeren."

Toch denkt De Leeuw dat hij wel de beste is in zijn vak. Dat succes komt hem overigens niet aanwaaien, zo benadrukt hij.

"Ik geef alles, vaak ben ik meer dan moe aan het eind van de avond, kapot eigenlijk. Wie alles geeft, wil altijd de beste zijn."

Salaris

Om die reden snapt hij ook de discussie over zijn riante salaris niet. De Leeuw zegt het een "zeikerige" discussie te vinden. "Echt Hollands. Ik zie het in andere landen niet gebeuren. Als je ergens goed in bent, moet je daarvoor ook beloond worden."

Een graaier, zoals sommigen hem noemen, vindt hij zichzelf niet. "Graaien is wat anders dan heel hard werken om je centen te verdienen." De presentator voegt daar ook aan toe dat hij geld nooit het belangrijkste heeft gevonden.

Duitsland

Zaterdag werd ook bekend dat De Leeuw zijn zinnen op Duitsland heeft gezet. Hij werkt aan een Duitse versie van 'Mooi Weer De Leeuw'.