AMSTERDAM - Paul de Leeuw heeft zijn zinnen op de Duitse televisie gezet. "Het gaat om een Duitse formule van Mooi! Weer De Leeuw, met als werktitel Lieber Paul", legt de presentator uit in De Telegraaf.

"Ik ga, na Rudi Carrell, de Duitsers verwennen. Heel spannend."

Voorbereidingen

De 46-jarige De Leeuw moet nog wel voorbereidingen treffen voordat hij zich op een carrière in Duitsland stort. "Mijn Duits is nog niet goed genoeg, daar moet ik nog wat aan doen", zegt hij.

"Maar het gaat niet alleen om de taal. Voor dit programma moet je vooral weten wat er allemaal in Duitsland speelt."

Plannen

De verovering van Duitsland is niet het enige project waarop De Leeuw zich momenteel heeft gestort. Ook komt hij volgend jaar met een remake van Top of Flop met Giel Beelen en werkt hij aan een eigen tijdschrift.

Daarnaast heeft hij plannen om de komedieserie Seth & Fiona nieuw leven in te blazen. "We gaan in mei volgend jaar weer live-comedy maken, een nieuwe Seth & Fiona", vertelt hij.

Jubileum

De Vara-presentator viert zaterdag dat hij 25 jaar in het vak zit met een marathonuitzending van Mooi! Weer De Leeuw. Tijdens de uitzending vervult De Leeuw traditiegetrouw wensen van het publiek.

Daarnaast zijn artiesten als Ilse DeLange, Jamai, Brigitte Kaandorp, Jacques d'Ancona, Jan Smit en Danny de Munk te gast. Linda de Mol presenteert samen met de jubilaris een eenmalige ontbijtshow.