AMSTERDAM - Patrick Lodiers was woensdag overweldigd door het warme onthaal dat hem en zijn team ten deel vielen na aankomst op luchthaven Schiphol.

De BNN-voorzitter werd bij terugkeer uit New York, waar hij maandagnacht een internationale Emmy Award in ontvangst nam voor De Grote Donorshow, verwelkomd door collega's met petjes en spandoeken.

"Ik vind dit echt te gek. Je merkt dat het echt leeft bij BNN en dat is erg mooi", zei hij.

Nier

In De Grote Donorshow, die vorige zomer werd uitgezonden, kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou krijgen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen.

Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren.

Kamertje

Het gouden beeldje krijgt een plekje in 'het oude kamertje' van BNN-oprichter Bart de Graaff, die in 2002 overleed aan de gevolgen van een nierziekte.

"Dat is een soort museum nu, met allemaal decorstukken van Bart en bijvoorbeeld ook de Televizierring die we met De Lama's hebben gewonnen", vertelt Lodiers.

"Daar past deze prijs perfect. Want het is echt een prijs voor Bart. Hij is begonnen met BNN, we kennen hem allemaal met zijn nierprobleem, dus dit hoort daar echt thuis."

Warm onthaal voor Emmy-winnaars