AMSTERDAM - Styliste Graziëlla Ferraro trekt zich het relletje rond de jurk van kandidaat Rebecca uit het programma Popstars niet persoonlijk aan.

"Soms komt kleding op beeld anders over dan in het echt", zegt de mode-expert over het kledingstuk. Jurylid Gerard Joling omschreef de creatie als 'tweepersoonstent'. Rebecca barstte na die opmerking in huilen uit.

Volgens Ferraro valt de keuze voor de outfits van Rebecca haar niet aan te rekenen. "Ik werk samen met iemand die een kledingwinkel heeft voor grote maten", legt ze uit. "Ik was zelf ook niet blij met hoe ze het hebben gedaan."

Ontwerpen

Eerder deze week wierp couturier Jan Aarntzen zich op om speciaal voor de volslanke zangeres een tweetal jurken te ontwerpen.

"Als er iemand is die graag jurken voor haar wil maken, vind ik dat prima", stelt Ferraro. "Het is ook makkelijker om iets te maken voor iemand met zulke maten dan om iets te kopen."

Popgroep

Rebecca behoort tot de zeven overgebleven kandidaten van de zangcompetitie van SBS 6. De uiteindelijke winnaars moeten een nieuwe popgroep vormen.