AMSTERDAM - Britney Spears is de afgelopen maanden flink wat kilo's kwijtgeraakt, maar voor de zangeres is het nog niet genoeg. De 26-jarige popster volgt naar verluidt een crashdieet om nog meer af te vallen.

Volgens vrienden van Spears wil de zangeres er op haar best uitzien als ze aankomende zaterdag een optreden weggeeft in het Britse programma X Factor. Extreme maatregelen schuwt ze daarbij niet.

"Britney gaat de laatste tijd bijna iedere dag met honger naar bed", zegt een van haar bezorgde vrienden in de Daily Star.

Kritiek

De zangeres zou doodsbang zijn om kritiek te krijgen op haar uiterlijk, zoals vorig jaar na de MTV Awards gebeurde. Spears trad toen, gehuld in een sexy bikini en hoge laarzen, voor het eerst sinds lange tijd op. Naderhand kreeg de popster veel kritiek op haar outfit en vetrollen.

De laatste maanden doet Spears er alles aan om haar carrière weer uit het slop te trekken na een moeilijke periode. In september ontving ze drie MTV Video Music Awards en onlangs stond ze weer met Madonna op het podium.

Wereldtournee

Volgende maand komt Spears' zesde studioalbum uit, 'Circus'. Naar aanleiding daarvan geeft de zangeres volgend jaar twee concerten in Londen. Het zijn de enige twee Europese shows die ze geeft tijdens haar eerstvolgende wereldtournee.

'Britney op hongerdieet'