ENSCHEDE - De echte fans van de Kelly Family moeten twee keer in de rij staan voor het eenmalig concert van de populaire Ierse band vrijdag in Muziekcentrum Enschede. Dit heeft te maken met extra veiligheidsmaatregelen om een stormloop op de beste plaatsen te voorkomen.

Bij eerdere concerten ontstonden chaotische toestanden toen de toegangsdeur naar de concertzaal openzwaaide. In het gedrang om maar zo snel mogelijk een goede plaats te bemachtigen raakten nogal wat fans bekneld.

Voor het concert in Enschede waren alle 1800 kaarten in korte tijd uitverkocht. Omdat het om ongenummerde tickets gaat vrezen de organisatoren een nieuwe stormloop. Daarom is het muziekcentrum donderdag begonnen met het uitdelen van genummerde bonnetjes. De fans worden nu per nummer in groepjes in het muziekcentrum toegelaten.

"Donderdagmorgen stonden de eerste fans al te wachten. We denken dat er ook vrijdag veel mensen in de rij staan voor een bonnetje", zegt een medewerker van de organisatie. Ook veel fans uit Duitsland hebben een kaartje bemachtigd.

Het concert begint vrijdagavond om half acht. Anderhalf uur eerder mogen de eerste fans naar binnen.