AMSTERDAM - De Nederlandse muzikanten Alain Clark en Brainpower stonden dinsdag zij aan zij in een lege Amsterdam Arena. De rapper en de popmuzikant namen met enkele Ajax-spelers plaats achter de Playstation, om het op te nemen tegen Bas Muijs en Sascha Visser.

Alain Clark is naar eigen zeggen een échte gamer. De besturing van het nieuwste voetbalspel FIFA'09 was echter nogal wennen voor de zanger.

"Je hangt in dit spel met de camera boven je eigen speler. Ik stond in de verdediging maar heb toch altijd de neiging om te scoren. Het winnende doelpunt van de tegenstander was mijn schuld, ik stond er niet."

Teamgenoot Brainpower had een lastige middag. De rapper was zowel keeper als aanvaller. Clark over Brainpower: "Op een gegeven moment stond hij zelfs met de keeper op de middenlijn!"

Brainpower vond het zelf 'niet geheel dramatisch' gaan. Hij heeft het spel sinds enkele dagen in huis. "Ze zeggen dat ik gescoord heb, dat heb ik zelf niet gezien!"

Muijs

Acteur Bas Muijs zou aanvoerder van Ajax zijn, maar kreeg vlak voor de aftrap het shirt van de tegenstander. "Met korte mouwen hè, het is toch een mannensport", zei de acteur stoer in een ijskoude Arena.

Muijs maakte namens AC Milan het winnende doelpunt en dat voelde voor hem als PSV- en ADO-fan extra goed, een overwinning meenemen uit de Arena.

Visser

Dat had hij voor een groot deel te danken aan TMF-vj Sascha Visser, die in de eerste helft liet zien een uiterst bekwame gamer te zijn. Visser, die als voetbaltalent nog meedraaide in de jeugdopleiding van Feyenoord: "Er is niets mooier dan hier te winnen."

ZIE OOK:

Ajacieden verliezen op Playstation

Gamen bij Ajax