AMSTERDAM - AMSTERDAM - Georgina Verbaan was tijdens de opnamen van de nieuwe serie 't Vrije Schaep vaak afgeleid door de grappen van haar collega Marc-Marie Huijbregts.

"Met Marc-Marie Huijbregts is het soms heel lastig spelen, want hij is gewoon zo grappig", zei de actrice maandag tijdens de presentatie van de nieuwe KRO-serie in Amsterdam. "Je schiet voortdurend in de lach door zijn stem en zijn acties. We moesten bij iedere scène opnieuw beginnen omdat ik weer in een scheur lag om Marc-Marie."

't Vrij Schaep, dat vanaf 2 januari acht weken lang te zien is bij de KRO, is een vervolg op de succesvolle serie 't Schaep met de 5 pooten, dat twee jaar geleden te zien was. Die reeks was een remake van de gelijknamige serie uit het einde van de jaren zeventig.

In de nieuwe serie verruilen de vertrouwde personages de Amsterdamse wijk de Jordaan voor een camping in de duinen.

Vertrouwd

Voor de cast voelden de opnamen erg vertrouwd. "We pakten gewoon de draad weer op. Het was heel prettig", zei Loes Luca, die de rol van Doortje vertolkt. "Omdat we elkaar zo goed kennen, hoefden we niet meer aan elkaar te wennen. We zaten er direct weer in, en dat zie je er ook aan af."

Volgens de actrice droeg de goede sfeer bij aan het uiteindelijke resultaat. "We gunnen elkaar zoveel en we hebben het heel goed met elkaar. Dat komt de serie ten goede."

Opoe

Carry Tefsen, die Opoe Withof speelt, kan zich goed verplaatsen in haar personage. "Opoe is heel Amsterdams en dat ben ik ook.", liet ze weten.

"Ik mag die vrouw wel. Ik vind het leuk dat ze nuchter is en dingen snel doorheeft. Vervolgens zegt ze niet meteen wat ze ervan vindt maar stuurt ze de situatie de kant op die zij wil."

Dat de acteurs voor de serie een echt Amsterdams accent moesten aannemen, vormde voor de meesten van hen geen probleem. "Het is niet echt lastig om te doen", zei Verbaan. "Het is lastiger om er vanaf te komen als je thuiskomt."