AMSTERDAM - Madonna heeft verdriet om haar breuk met Guy Ritchie, maar is dankbaar voor haar werk, dat 'afleiding biedt om de dag door te komen'. "Ik ben verdrietig over mijn privéleven, maar ik voel me gezegend en ben gelukkig dat ik de mogelijkheid heb om te doen wat ik doe in mijn carrière", zegt de zangeres.

De 50-jarige superster rondt momenteel het Noord-Amerikaanse deel van haar 'Sticky and sweet'-tournee af. "Het zou vreselijk zijn als ik alleen maar over mijn scheiding zou nadenken en niets te doen zou hebben", stelt de artieste.

Vorige week gaf de rechter in Londen Madonna en Ritchie toestemming om hun huwelijk te laten ontbinden. De twee ex-geliefden kunnen over een kleine zes weken officieel gescheiden zijn.

Overeenstemming

Madonna en Ritchie zijn onderling tot een overeenstemming gekomen wat betreft de verdeling van goederen en de voogdij over hun kinderen Rocco (8) en David (3).

Madonna geeft maandagavond een concert in Atlanta en staat woensdag in Miami. Vanaf zaterdag tot en met 21 december geeft Madonna nog dertien concerten in Latijns-Amerika, waarna haar toer ten einde komt. De Queen op Pop staat onder meer in Mexico City, Buenos Aires en Rio de Janeiro.