AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft bekend dat haar huwelijk met Blake Fielder-Civil na 17 maanden voorbij is.

Dat heeft een vriend van de door drugs getergde zangeres zondag tegen de Britse krant News of the World gezegd.

"Het is definitief over, er is geen weg meer terug. We waren alleen samen voor de seks", zei Amy tegen haar vrienden. "Ik ben nog nooit zo dol op iemand geweest. Maar dat is niet genoeg."

Bedgeheimen

Amy schokte haar vrienden door pikante bedgeheimen van het koppel te verklappen. Zo vertelde ze dat zij en Blake regelmatig trio's hadden. Amy is ook niet vies van lesbische seks. Volgens de vriend gingen de twee "als beesten te keer".

Ze hielden het niet alleen bij SM en seksspelletjes, ook deden ze "vieze dingen waar de honden geen brood van lusten".

Sophie Schandorff

Volgens Winehouse heeft haar echtgenoot, die net uit de gevangenis komt, haar zelfs al verlaten voor het blonde Duitse model Sophie Schandorff. Blake had in de bak ook al contact met haar.

Hoger beroep

Maandag werd tevens bekend dat het hoger beroep van Fielder-Civil is afgewezen. De 26-jarige Fielder-Civil werd in juli veroordeeld tot een celstraf van 27 maanden voor het in elkaar slaan van een pubmanager. Hij had deze vervolgens zwijggeld aangeboden.

Fielder-Civil werd begin deze maand vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich laat opnemen in een afkickkliniek. De rechters maakten maandag korte metten met zijn hoger beroep en spoorden hem opnieuw aan te vechten tegen zijn drugsverslaving.

Toekomst

Alleen als 'die pogingen succesvol zijn, heeft hij een toekomst die de moeite waard is', stelde een van de rechters. Fielder-Civil was 'teleurgesteld, maar niet echt verbaasd' na het horen van de uitspraak.