AMSTERDAM - Michelle Williams heeft nog altijd veel moeite met de plotselinge dood van haar ex-verloofde Heath Ledger. "Het verdriet wordt eigenlijk alleen maar erger."

Dat zegt de 28-jarige actrice in het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. "Je gaat iemand alleen maar meer missen naarmate de tijd verstrijkt."

De 28-jarige Williams en hun 3-jarige dochtertje Matilda worden dagelijks op de hielen gezeten door paparazzi. "Het maakt me woedend als ik zie welke stunts ze uithalen om mij of mijn dochter te bereiken", vertelt de blondine, die sinds kort een relatie heeft met regisseur Spike Jonze.

Rust

Ze overweegt het acteren te laten voor wat het is, als dat betekent dat ze voortaan met rust wordt gelaten. "Ik zal dan ontzettend verdrietig zijn, want ik hou van acteren", zegt ze. "Het heeft keer op keer mijn leven gered."

Heath Ledger werd op 22 januari dood aangetroffen in zijn appartement in New York. Hij was 28 jaar. Uit de autopsie bleek dat de filmster was overleden aan een overdosis medicijnen, waaronder pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. De Australische acteur en Williams verbraken in september vorig jaar hun verloving.