AMSTERDAM - Britney Spears maakte vrijdag geheel onverwachts haar opwachting in de rechtbank in Los Angeles. De opkrabbelende popprinses deed haar zegje tijdens een zitting over haar ondercuratelestelling.

Voor de rechter vertelde ze onder meer over haar nieuwe album 'Circus' en haar aankomende toer, zo heeft een woordvoerder van de rechtbank laten weten.

De 26-jarige zangeres werd in februari onder curatele gesteld van haar vader, Jamie Spears. Omdat ze verontrustend gedrag vertoonde en tot tweemaal toe onder dwang werd opgenomen in een psychiatrische inrichting, achtte de rechter het wenselijk dat haar zakelijke en persoonlijke belangen door haar vader werden behartigd.

De ondercuratelestelling werd vorige maand voor onbepaalde tijd verlengd, maar kan op elk moment worden aangevochten door Britney. De popster heeft dat volgens de woordvoerder vooralsnog niet gedaan.

Samen met haar vader bracht ze twee uur door in de gesloten rechtszaal, om na afloop samen met hem huiswaarts te keren.

In de vele eerdere zittingen aangaande de ondercuratelestelling heeft Britney haar gezicht nooit laten zien. Ze werd vertegenwoordigd door een advocaat die door de rechter was aangesteld.

Comeback

Britney is de laatste tijd druk bezig met haar comeback. Op 2 december, de dag van haar 27e verjaardag, verschijnt haar nieuwe album. Niet lang daarna volgt waarschijnlijk een wereldtoer.

Volgende week zondag wordt in de Verenigde Staten de documentaire For the Record uitgezonden, waarin de zangeres vertelt over de roerige periode die ze achter de rug heeft. Het programma is in Nederland op 3 december te zien op RTL 4.