AMSTERDAM - Dat eens niet aan de verwachtingen voldoen vreselijk lekker kan zijn bewijst Katja Schuurman. De actrice is zelfs opgelucht dat haar film geflopt is.

Het Wapen van Geldrop werd geschreven door Katja's echtgenoot Thijs Romer, die met de rolprent tevens zijn regiedebuut maakte. De film was vanaf 2 oktober in Nederlandse bioscopen te zien, maar trok erg weinig bezoekers. Gelukkig slaapt Katja daar geen uur minder om.

"Ik had gehoopt dat het publiek net zo blij zou worden van de film als ikzelf," zegt de actrice deze week in de Flair. "Maar op een bizarre manier is dit alles ook een bevrijding: dat ik een keer niet voldoe aan de verwachtingen. Dat ik even van mijn voetstuk val en gedwongen word na te denken: hoe kon dit?"

Recensies

Dat de film zo slecht aansluiting vond bij het publiek komt volgens Katja door tegenvallende recensies. Ook zat de film waarschijnlijk te ingewikkeld in elkaar.

Dat het project uiteindelijk niet heeft gedaan wat ze ervan verwachtte, maakt Katja niet minder trots op het resultaat. "Als mensen geïrriteerd zijn dat we geen hapklare brokken hebben gemaakt, dan is dat jammer, maar dat maakt de film voor mij geen stuiver minder waard."