GRONINGEN - De 29-jarige vriend van model Kim Feenstra, die begin augustus om het leven kwam bij een ruzie in Groningen, was volgens toxicologisch onderzoek onder invloed van cocaïne en alcohol. Dat heeft de advocate van de verdachte donderdag tijdens de pro-formazitting in de rechtbank gezegd.

De 22-jarige Feenstra werd bekend door haar overwinning vorig jaar bij de tweede editie van Holland's Next Top Model.

Invloed

Volgens de advocate van de 32-jarige verdachte Aron B. waren de drugs en alcohol van invloed op het gedrag van het slachtoffer. "Mijn cliënt heeft altijd verklaard dat het slachtoffer door het dolle heen was."

"Hij viel hem aan en heeft uit angst daarvoor een mes gepakt. Het slachtoffer liep in zijn mes; er zijn geen stekende bewegingen gemaakt", zei zij.

Kneuzingen

Volgens de advocate zijn er tijdens pathologisch onderzoek geen kneuzingen rond de steekwond gevonden. Dat ondersteunt volgens haar de verklaringen van haar cliënt.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt B. van doodslag. De politie kreeg in de ochtend van 9 augustus een melding van een buurtbewoner dat er gevochten werd in de woning. Agenten vonden in de woonkamer het levenloze lichaam van Joshua. De verdachte meldde zich diezelfde dag nog bij de politie.

Doodmoe

Feenstra, die tijdens het overlijden van haar vriend in Indonesië was voor opnamen van het tv-programma 'Waar is de Mol?', verklaarde in de periode na het overlijden dat ze maar moeilijk haar hoofd bij haar dagelijkse bezigheden kon houden.

"Mijn kop staat nergens naar, ik vergeet echt alles en soms word ik doodmoe van alle goedbedoelde adviezen", liet het 22-jarige fotomodel weten.

Feenstra bedankte vorige week haar fans voor de 'lieve en hartverwarmende steunbetuigingen van de afgelopen tijd'.