LONDEN - Michael Jackson is toch van plan volgende week zijn zegje te doen voor een Brits gerechtshof. Eerder had Jacksons arts het niet raadzaam gevonden omdat hij te ziek zou zijn, al was niet bekend wat er dan aan de hand was.

De 50-jarige zanger is voor bijna 6 miljoen euro aangeklaagd door de kroonprins van Bahrein wegens contractbreuk. De komst van Michael is donderdag bevestigd door zijn advocaat.

"Mister Jackson is van plan om naar dit land te reizen en zal beschikbaar zijn om te getuigen", aldus de advocaat.

Sjeik Abdulla bin Hamad bin Isa al-Khalifa werd een goede vriend van Jackson toen die drie jaar geleden een halfjaar in Bahrein verbleef om bij te komen van de omstreden rechtszaak, waarin de poplegende werd beschuldigd van kindermisbruik.

Opbrengst

Volgens de oudste zoon van de koning heeft hij Jackson geld geleend en zou de ster terugbetalen met de opbrengst van zijn platencontract uit 2006 bij een lokale platenmaatschappij in de golfstaat.

De zanger beweert echter dat het geld hem is geschonken. De rechtszaak komt slechts enkele dagen nadat Jackson zijn beroemde landgoed Neverland heeft moeten verkopen wegens financiële misère.