AMSTERDAM - Leontine Borsato is razend nieuwsgierig naar de eindversie van 'Wit licht', waarin haar man Marco zijn acteerdebuut maakt. "Ik weet nu al dat ik ontzettend trots ben op Marco en op de film", vertelt ze woensdag.

"Het is echt ontzettend mooi geworden, voor mij kan het al niet meer stuk."

De 40-jarige Leontine is niet echt zenuwachtig voor de première van 'Wit licht', die op 8 december plaatsvindt in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

"We hebben de film zelf natuurlijk al gezien, Marco al vaker." De definitieve versie bewaart ze tot de première, zodat ze toch nog verrast wordt.

Kroonprins

Vorige week werd bekend dat kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima aanwezig zijn bij de première van 'Wit licht', waarin Borsato een restauranthouder in Oeganda speelt die probeert het beste vriendje van zijn zoon te bevrijden die is gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid. "Dat is heel bijzonder en daar zijn we ook erg trots op", bekent Leontine.

Borsato denkt te weten waarom het kroonprinselijk paar de moeite neemt om naar de film te komen. "'Wit licht' dient een maatschappelijk belang. Het gaat over oorlogskinderen en als we zien wat er nu weer aan de hand is in Afrika is het actueel", vertelt ze.

Verhalen

"Het is weliswaar een fictief verhaal, maar het is opgemaakt uit waargebeurde verhalen. Ik denk dat dat voor Máxima zeker iets is waar ze aandacht aan wil besteden. Dat vind ik heel fijn, heel mooi."

Leontine rekent niet op een persoonlijk onderonsje met Willem-Alexander en Máxima. "Ik zal het al heel bijzonder vinden om haar een hand te mogen geven", lacht ze. "Ik denk dat ze het veel te druk heeft voor kletspraat."