LOS ANGELES - Acteur Chuck Norris is een fel tegenstander van het homohuwelijk. In een column op de Amerikaanse website Townhall.com spuwt hij zijn gal over de 'onverdraagzame minderheden'.

"In Californië is twee keer gestemd over het homohuwelijk en beide keren is het voorstel verworpen. Toch kunnen de bittere activisten niet accepteren dat de uitkomst de wens is van de meerderheid van de bevolking. Daarom wijzen ze met de beschuldigende vinger naar religieuze groepen zoals de katholieken, protestanten en vooral de mormonen."

Afro-Amerikanen

Volgens de acteur, vooral bekend van Walker, Texas Ranger, is zo'n 70 procent van de Afro-Amerikanen ook tegen het homohuwelijk. "Maar daar hoor je ze niet over. En weet je waarom niet? Omdat ze bang zijn voor racist te worden uitgemaakt. Maar ondertussen kunnen ze wel ongestraft obsceniteiten roepen voor een mormonentempel."

De Republikeinse Norris zegt dat hij gepassioneerd en met velen tegen de verkiezing van Barack Obama heeft geknokt. Tevergeefs. "Maar je hoort ons nu niet door de straten scanderen dat het oneerlijk en een schande is. Hij is door de meerderheid gekozen en we leggen ons neer bij het democratische proces." Het komt volgens Norris niet eens bij hem op om vraagtekens te zetten bij de democratie. "Dit is de 'Wild West' niet!"

Hoon

De column van Norris is met hoon ontvangen op verschillende homo- en showbizzsites in de Verenigde Staten. "Dit stuk staat vol leugens en halve waarheden", schrijft de website Queerty.com.

"We hebben dit al heel vaak ontkracht, maar doen het toch nog maar een keer. Want als onderwijs iets heeft bewezen, is dat als je dingen maar vaak genoeg blijkt herhalen, zelfs de meest domme mensen onder ons het op den duur ook gaan snappen." Showbizzblogger Perez Hilton is met stomheid geslagen over de column van Norris. "Idioot", noemt hij de acteur.