AMSTERDAM - Het tv-programma Wie is de Mol is dit jaar opgenomen in Noord-Ierland. De deelnemers aan het Avro-programma waren in eerste instantie niet enthousiast over de Europese bestemming.

"Je weet van tevoren niet waar je terecht komt, maar je hoopt natuurlijk op een wit strand en een zonnetje", zei Dennis Storm in RTL Boulevard.

Het hotel kon de deelnemers ook niet echt bekoren. "We moeten een kamer delen", klaagt Rick Engelkes in een fragment van het programma, dat vanaf januari te zien is. "En we hebben niet eens een eigen badkamer."

Programma

Aan Wie is de Mol doen bekende Nederlanders als Sebastiaan Labrie, Jon van Eerd en Dennis Storm, Vera Mann en Viviënne van den Assem mee. Pieter Jan Hagens presenteert het programma, dat in voorgaande seizoenen werd opgenomen in Australië, Argentinië, Thailand en Mexico.

Wie is de Mol is al jaren een goed bekeken programma, waarin de kandidaten verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Een van de kandidaten is de mol en probeert de uitvoering van de opdrachten te saboteren zonder daarbij te worden ontdekt.