AMSTERDAM - Birgit Schuurman is anders dan haar zus Katja niet bereid om uit de kleren te gaan voor een mannenblad.

"Als het dan zover zou komen dat ik naakt zou poseren, zou ik eerder uit de kleren gaan voor een mooie poster van een goed doel als Peta dan voor een 'rukblaadje' als Playboy", zegt ze in de glossy Green.2.

Ook in haar dagelijkse leven laat de 31-jarige zangeres zich inspireren door een dierenrechtenorganisatie als Peta. "Ooit had ik een tweedehands bontjasje van konijnenvacht", vertelt ze.

"Toen ik een filmpje zag waarin een wasbeer werd gemarteld voor bont, heb ik de jas in de prullenbak gegooid en overgoten met pastasaus."

Vlees

In de keuken probeert Birgit zo verantwoord mogelijk te werk te gaan. Zo eet ze nauwelijks vlees. "Alleen als er mensen op bezoek komen, zet ik wel eens een groot stuk vlees op tafel", beweert ze. "Vaak biologisch."

Biologisch boodschappen doen is voor haar echter geen principekwestie. "Als ik de keuze heb tussen een komkommer van nog geen euro en een biologisch exemplaar van ruim het dubbele, vind ik het vreemd om daar in verhouding zo veel geld voor neer te leggen."