AMSTERDAM - Angelina Jolie is tijdens een persconferentie in Londen in tranen uitgebarsten toen ze over haar overleden moeder sprak. De actrice vertolkt de rol van een moeder in haar nieuwste film 'Changeling'.

De 33-jarige Jolie zei dat ze het erg moeilijk vond om de rol van een moeder op zich te nemen, vlak nadat haar eigen moeder Marcheline Bertrand in januari 2007 aan de ziekte kanker overleed, zo is te zien in een filmpje.

Lief

Terwijl ze tegen haar tranen vecht zegt de actrice over haar moeder: "Haar naam was Marcheline, maar we noemden haar voor de grap altijd Marshmallow, omdat ze de zachtste en meest aardige vrouw ter wereld was."

"Ze was altijd lief en nooit boos, ze vloekte nooit. Maar als het om haar kinderen ging, dan was ze krachtig." Jolie putte dan ook inspiratie uit de gedachte aan haar moeder voor haar rol.

Elegantie

"Ze was de vrouw aan wie ik dacht tijdens het spelen, omdat ze de elegantie en de kracht had om te weten wat goed was."

In de film 'Changeling' geregiseerd door Clint Eastwood speelt Jolie de moeder van een gekidnapte zoon, een verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren '20 van de vorige eeuw.

Angelina Jolie in Londen