AALSMEER - De RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) gaat zeker tot 2011 door. RTL4 heeft het contract met producent Endemol namelijk verlengd.

RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard heeft cast en crew van Nederlands langstlopende soap maandagmiddag op de hoogte gebracht van de contractverlenging. Hij deed dat in de Aalsmeerse studio waar de verwikkelingen in de fictieve gemeente Meerdijk worden opgenomen.

De kijkcijfers van het dagelijkse RTL4-programma kenden een tijdje geleden een flinke dip, maar nu de verhaallijnen zijn bijgesteld heeft de inmiddels negentien seizoenen tellende soap de weg omhoog weer gevonden.

Anker

"De serie is een belangrijk anker in de vooravond van RTL4 en het is gebleken dat de kijker het programma meer is gaan waarderen, vooral na de inhoudelijke veranderingen van de afgelopen tijd", schetst Galjaard.

"De contractverlenging betekent dat we voor de lange termijn weer een heleboel nieuwe, spannende en mooie verhaallijnen zullen inzetten", laat uitvoerend producent Kennard Bos maandag weten.

"We kijken er nu al naar uit om die straks aan de kijker te mogen laten zien. GTST is na negentien jaar nog altijd in de bloei van haar leven. Dat zien we ook terug in de kijkcijfers en in de reactie van de kijkers."

Familie Huygens

Eerder dit jaar is de serie, naast de bestaande families Sanders en Alberts, uitgebreid met een nieuw gezin: de familie Huygens. "Ook (gast)rollen van onder anderen Willeke Alberti en Marjolein Keuning worden door de kijker zeer gewaardeerd", aldus een RTL-woordvoerster.