AMSTERDAM - De recente ziekenhuisopname van Bonnie St. Claire heeft de zangeres en haar familie weer bij elkaar gebracht. Bonnie leefde enkele jaren in onmin met haar familie, maar zondag is in het ziekenhuis alles uitgesproken.

"Mijn moeder en zus stonden gisteren plotseling voor mijn neus en we zijn elkaar na jaren weer in de armen gevallen", vertelt de zangeres maandag.

"Als je ziek bent denk je: waar gaat dat gebakkelei nu eigenlijk over. We moeten genieten. Het is alleen jammer dat een ziekte nodig is voor een verzoening."

Leveraandoening

De zangeres, die dinsdag 59 jaar wordt, werd vorige week opgenomen met een leveraandoening. St. Claire mag waarschijnlijk eind deze week naar huis.

"Er zijn nog wat kleine ontstekingen in mijn buik en daarom moest ik het weekend nog blijven van de arts", vertelt ze. "Ik ben wel ziek, maar ik ben niet down. Ik ben wel ontzettend geschrokken, maar dat was ook wel nodig. Ik drink echt nooit meer een druppel."

Medicatie

Bonnie hoopt dat ze haar leveraandoening kan bestrijden met behulp van medicatie, maar ze vreest dat een nieuwe lever nodig is. "De artsen gaan de komende tijd bekijken hoe ik reageer op de medicijnen en of ik het wel volhoud om geen druppel meer te drinken. Afhankelijk daarvan wordt bekeken of een transplantatie nodig is", legt ze uit.

"Maar ik ga het redden, hoor. Ik ben een ander mens geworden. Ik ga bewuster leven en genieten. Ik kan makkelijk zonder drank."

Lieve kaarten

De zangeres, die in de jaren zeventig en tachtig hits scoorde met 'Dokter Bernhard' en 'Bonnie kom je buiten spelen', is in het ziekenhuis naar eigen zeggen overspoeld met lieve kaarten, cadeautjes en bloemen van vrienden en fans.

Ze heeft ook een groot aantal brieven gekregen van mensen die haar ziektebed als een les zien. "Ik heb mensen in een soortgelijke situatie wakker geschud met mijn verhaal. Zij zijn ook naar de dokter gegaan om zich te laten onderzoeken."