AMSTERDAM - Jake Gyllenhaal heeft zich maandenlang in het zweet gewerkt om als spierbundel te kunnen schitteren in de film 'Prince of Persia: the sands of time'. Als de opnamen ten einde zijn, gunt de acteur zijn opgepompte spieren weer rust.

"Dan veranderen ze in vet en ben ik weer gelukkig", zegt hij gekscherend in een interview in de Amerikaanse televisieshow Entertainment Tonight.

Recente paparazzifoto's maken duidelijk hoe Gyllenhaal bijkans de proporties heeft aangenomen van een bodybuilder. Naar eigen zeggen is hij iets te enthousiast geweest tijdens de voorbereidingen van de opnamen. "Ik heb mijzelf te rigoureus voorbereid, omdat ik niet wist hoeveel ze me zouden vragen om het te doen", legt hij uit.

Acrobatiek

Zijn rol als Perzische prins vraagt dan ook het een en ander van zijn lichaam. "Er zit veel acrobatiek in de film, tegen muren oprennen, van dingen afspringen", stelt hij. "Je hebt er spieren voor nodig, maar ook acrobatische behendigheid."

De 27-jarige filmster, die furore maakte met films als 'Brokeback mountain' en 'Rendition', is als Perzische prins Dastan vanaf de lente van 2010 in de bioscopen te zien. Hij strijdt samen met prinses Tamina, een rol van Bondgirl Gemma Arterton, tegen een vileine edelman, die wordt gespeeld door Ben Kingsley.

De film is gebaseerd op de populaire reeks computerspellen die zijn uitgebracht onder de naam 'Prince of Persia'.