AMSTERDAM - Daphne Deckers was erg onder de indruk van de schoonheid van Tyra Banks. De voormalige modellen ontmoetten elkaar afgelopen zomer bij de opnamen van America's Next Top Model die in Amsterdam plaatsvonden.

"Het viel me op hoe ontzettend mooi zij is. Als je tegenover haar staat, is ze echt een soort buitenaardse verschijning", vertelt Deckers.

Omdat de 40-jarige Deckers de Nederlandse versie van de modellenwedstrijd presenteert, was zij gastvrouw voor de Amerikaanse modellen in Nederland. Ze mocht ook aantreden als gastjurylid bij het door Banks gepresenteerde programma, wat ze 'helemaal geweldig' vond. "Ik vond het heel leuk om te zien hoe professioneel zij zijn."

Baas

Deckers was niet alleen onder de indruk van de schoonheid van de 34-jarige Banks, maar ook van haar rol bij het programma. "Ze is heel erg de baas, met een hoofdletter B. Zij is natuurlijk ook de bedenker van het format, en producer en eigenaar. En dat merk je ook wel. Ze bemoeit zich met de regie en met de camerastandpunten en houdt heel erg de vaart erin."

De vrouw van Richard Krajicek was minder onder de indruk van de Amerikaanse aspirant-modellen. "Onze meiden doen absoluut niet onder voor die Amerikaanse modellen", vindt ze. "En ik ben er trots op dat onze winnaressen ook daadwerkelijk een modellencarrière hebben. Dat ontbreekt er bij de Amerikaanse winnaressen nog wel eens aan."

Nederland

De uitzending waarin America's Next Top Model Amsterdam bezoekt, maakt deel uit van het elfde seizoen van het programma. In de Verenigde Staten werd de uitzending vorige week door ruim 4 miljoen Amerikanen bekeken. Wanneer de show in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Momenteel zendt RTL 5 hier het negende seizoen van de modellenjacht uit.