AMSTERDAM - Kanye West heeft geen last van valse bescheidenheid. "Ik realiseer me dat ik de geschiedenisboekjes in ga als de stem van deze generatie", vertelt de rapper.

"Ik moet daar nu aan wennen, want het is één ding om het te willen zijn, maar het is iets heel anders om ook daadwerkelijk de Michael Jordan van de muziek te worden."

De 31-jarige West zag alleen Justin Timberlake als serieuze concurrent op zijn weg naar de absolute top. De zanger produceert volgens West alleen niet genoeg materiaal, waardoor hij hem genadeloos voorbij kon streven.

Timberlake kwam twee jaar geleden voor het laatst met een nieuw album, terwijl West vorig jaar 'Graduation' uitbracht en eind deze maand met zijn vierde album '808s and Heartbreak' komt.

Arrogant

De artiest staat al jaren bekend als iemand die niet bescheiden is als het om zijn muzikale kwaliteiten gaat. Dat mensen hem daarom als arrogant bestempelen vindt hij onzin.

"Als mensen naar je toe komen om te vertellen dat ze je goed vinden, wordt er verwacht dat je verbaasd reageert met 'wauw, vind je dat echt?'", vertelde hij in een eerder interview.

"Mensen kunnen niet tegen eerlijkheid. Maar ik sta voor eerlijkheid. Ik word liever gehaat om wie ik ben, dan geprezen om wie ik niet ben."