AMSTERDAM - Angelina Jolie is van plan om haar acteerwerk langzaamaan af te bouwen. De Hollywoodactrice wil zich in de nabije toekomst meer op haar gezin concentreren en zich nog meer inzetten voor de minder goed bedeelde kinderen in de wereld.

Het gezin staat absoluut op nummer en de rest is bijzaak, zo zegt de 33-jarige Jolie in een exclusief interview met de BBC. De actrice zegt het leuk te vinden om op feestjes en premières te verschijnen, maar stiekem verlangt ze op dat soort momenten naar haar gezinnetje.

Bang om ouder te worden is Jolie niet. "Ik ben daar weinig mee bezig. Ik wil toch niet te lang meer in de filmindustrie meedraaien", zo zegt ze.

Foto's

Jolie spreekt in het vraaggesprek ook over de reden waarom ze de eerste foto's van haar tweeling voor miljoenen dollars verkocht. Volgens de actrice deden fotografen er alles aan om aan foto's van het gezin te komen. "Ze probeerden in te breken bij ons thuis, of in het ziekenhuis waar ik lag", aldus Jolie.

De actrice wilde al die narigheid omzetten in iets positiefs, en besloot de eerste kiekjes van haar pasgeboren baby's te verkopen. Zowel het Amerikaanse tijdschrift People als het Britse blad Hello! mochten de eerste exclusieve plaatjes publiceren.

Jolie, die met haar partner Brad Pitt drie biologische en drie adoptiekinderen heeft, ziet daar het slechte niet van in. "Je moet iets nuttigs doen met je bekendheid en met het geld dat je verdient."