AMSTERDAM - Kanye West wordt voor de rechter gesleept door Suge Knight. De rapper gaf drie jaar geleden een feestje in Miami waarop de failliete platenbons werd neergeschoten en zou zijn bestolen van een diamanten oorbel ter waarde van ruim honderdduizend euro.

Knight wil dat West hem schadeloos stelt, zo blijkt uit rechtsdocumenten waarop entertainmentwebsite TMZ de hand wist te leggen.

Marion Hugh Knight Jr, zoals de platenbaas voluit heet, verwijt West dat hij tijdens het feestje niet voldoende veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Een onbekend persoon smokkelde een pistool naar binnen en schoot Knight in zijn rechterbovenbeen.

Schotwond

De 43-jarige Knight eist dat West alle kosten die gerelateerd zijn aan de schotwond vergoedt. Daarnaast wil hij een schadevergoeding voor het 'het verlies van het gebruik en plezier van de oorbel'.

Suge Knight is de oprichter van het in 2006 bankroet verklaarde Death Row Records. Hij zette namen als Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg op de kaart. Vorig jaar richtte hij een nieuw platenlabel op, Blackball Records.