AMSTERDAM - Belinda Meuldijk weigert voorlopig het huis van haar ex-man Rob de Nijs in Bosch en Duin te verlaten. "Ze woont daar al 23 jaar met hun zoon Yoshi", zegt haar advocaat Aart Schotte.

"De Nijs woont in Ede met zijn vrouw en staat niet op straat. Yoshi is meerderjarig, mag zelf beslissingen nemen en wil daar blijven wonen. Hij is autistisch en heeft de verzorging van zijn moeder nodig."

Meuldijk had de villa eigenlijk op 1 november moeten verlaten, nadat haar scheiding met De Nijs in mei definitief was geworden. "Tot een belangenafweging is het echter nooit gekomen", stelt Schotte. "Die moet nu plaatsvinden. Mevrouw Meuldijk is op zoek naar iets anders, maar heeft vooralsnog niets kunnen vinden."

Stappen

De Nijs heeft volgens Schotte in de zomer al eens gedreigd met een kort geding, indien Meuldijk de woning niet tijdig zou verlaten. Of nu juridische stappen worden ondernomen, is onduidelijk. "We gaan proberen er samen uit te komen", stelt de manager van De Nijs, Frank Jansen. "Of dat nu via gezamenlijk overleg of via dwang moet."

Dat Yoshi autistisch is en afhankelijk van speciaal onderwijs, maakt de huizenjacht er niet gemakkelijker op. "Hij zit nu op dagopvang dicht bij het huis", zegt Schotte. "Yoshi zoekt eigenlijk begeleid wonen, want hij moet toch eens weg bij zijn moeder en zelfstandig gaan wonen."

Huis

Tot het moment dat zowel Meuldijk als Yoshi nieuw onderkomen heeft gevonden, wil zij in het huis in Bosch en Duin blijven wonen.

De verstandhouding tussen De Nijs en Meuldijk, die in 1984 met elkaar trouwden, leek onlangs in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Na een echtscheidingszaak die zich jaren voortsleepte, konden de twee weer eerder dit jaar weer door één deur.