LOS ANGELES - Jennifer Aniston was niet blij met de bemoeienis van Angelina Jolie met haar relatie met filmster Brad Pitt. De manier waarop Jolie nog voor de scheiding details bekend maakte over de relatie was "really uncool", aldus de Friends-actrice.

Dit vertelde zij in een interview voor de decembereditie van het glamourtijdschrift Vogue.

Drie jaar geleden zijn Brad Pitt en Jennifer Aniston gescheiden. Al die tijd heeft de actrice er niet veel woorden aan vuil willen maken.

Nu pas vertelt zij de media dat zij er niet blij mee was toen de huidige vrouw van Pitt, Angelina Jolie, gedetailleerde informatie naar buiten bracht over de ontwikkelingen in de liefdesrelatie tussen Aniston en Pitt op de set van Mr. & Mrs. Smith in 2005.

Bewondering

Haar ex-man maakt Aniston geen verwijten. "Ik heb alleen maar bewondering voor hem en ik ben trots op hem!" De scheiding op zich was niet vervelend, aldus de actrice. "Uiteindelijk hadden we een heel vriendschappelijke scheiding. Het was niet gemeen en vol met haat. Het huwelijk werkte niet."

John Mayer

In het interview zegt Aniston ook dat ze vindt dat iedereen zich met zijn eigen zaken moet bemoeien als het om relaties gaat. Toch wil ze wel wat kwijt over haar relatie met zanger John Mayer. "Ik geef heel veel om hem. We praten, we adoreren elkaar. En dat is waar we nu staan."

De 39-jarige filmster begrijpt wel waarom iedereen zo geïnteresseerd is in hun liefdesleven. Mayer is negen jaar jonger en had eerder een relatie met onder anderen zangeres Jessica Simpson. "Vond je Claudia Schiffer en David Copperfield een logisch koppel?", kaatst Aniston terug. "Of Susan Anton en Dudley Moore? Weet je, het staat niet vast. Liefde is er ineens."

Romantisch

Toch is Aniston niet meer zo romantisch ingesteld. "Iemand heeft bepaald dat alles voor altijd moet zijn", zegt ze. "Daarmee schep je te hoge verwachtingen en het zorgt voor teveel druk. Als je jezelf die druk oplegt, wordt het onhaalbaar."

Jennifer Aniston in Vogue