HILVERSUM - Componist Eric van Tijn, zanger Gordon, platenbaas Stacey Rookhuizen (23) en zangeres Angela Groothuizen gaan de competitie met elkaar aan in het tweede seizoen van de talentenjacht X Factor.

Dit maakten Eric van Tijn en Gordon dinsdag bekend in RTL Boulevard.

Audities

Komend weekeinde beginnen de audities. Het programma is in januari te zien op RTL4. Lange tijd was het onzeker of Gordon als jurylid mee zou doen, omdat het niet zo boterde tussen hem en RTL4.

Vorig jaar was Gordon jurylid in het vierde seizoen van Idols, samen met Van Tijn, John Ewbank en Jerney Kaagman. "We hebben Gordon nodig om de boel op stelten te zetten, om te dollen", zei Van Tijn dinsdag over het brutaalste jurylid, die in X Factor eigenlijk zijn tegenstander wordt.

X Factor

In X Factor strijden namelijk niet allleen jonge en oude solisten en zanggroepen, maar ook de vier juryleden met elkaar om de winst.

Na de auditierondes krijgen de juryleden ieder een eigen categorie deelnemers onder hun hoede, die ze naar de finale moeten loodsen. In het eerste seizoen 2006-2007 deden Marianne van Wijnkoop en Henk Temming dit, samen met Henkjan Smits voor diens overstap naar SBS6.