AMSTERDAM - Sienna Miller heeft buiten de rechtbank om een schikking getroffen met de Britse kranten The Sun en News of the World. De actrice krijgt een schadevergoeding van bijna 43.000 euro van de tabloids, die afgelopen zomer een serie artikelen en foto's' plaatsten die Miller's privacy schonden.

Dat meldt BBC News.

De kranten laten in een verklaring weten 'te erkennen dat, gezien de feiten en omstandigheden in deze zaak, Miller een zekere hoogte van privacy en respect had mogen verwachten met betrekking tot de informatie en de foto's die we hebben gepubliceerd'.

Schadevergoeding

Het is niet de eerste keer dat de actrice, die onlangs haar veelbesproken relatie met Balthazar Getty op de klippen zag lopen, met succes stappen onderneemt tegen de Britse roddelpers. Eind september ontving ze negentienduizend euro schadevergoeding van de Daily Star, die een paparazzofoto van haar plaatste.

Eind vorig jaar kreeg ze bijna vijftigduizend euro van The Sun en News of the World, vanwege het publiceren van naaktfoto's die waren gemaakt op de set van haar film 'Hippie hippie shake'.

De advocaat van de actrice laat weten dat zijn cliënt nog meerdere aanklachten heeft lopen tegen fotoagentschap Big Pictures vanwege het schenden van haar privacy.