AMSTERDAM - Zanger Gordon was zondag te gast bij Mooi Weer de Leeuw, the Day After en Paul de Leeuw greep meteen het moment om Gordon van advies te voorzien in zijn nieuwste ruzie met Gerard Joling.

Gordon was te gast om zijn nieuwe cd A Song for You te promoten, maar daar kwam aanvankelijk niet veel van terecht. De Leeuw viel met de deur in huis door Gordon te waarschuwen dat ze het gesprek 'positief gingen doen'. "Je gaat niemand afmaken, niet zeiken en de naam Gerard valt niet."

Hoewel de bedoelingen van Paul overduidelijk goed waren, sprak hij ferme taal. "Je maakt met iedereen ruzie," aldus Neerlands populairste presentator.

Monster

De zanger bevestigt dat het daarop lijkt, maar dat hij moet toegeven inmiddels wel wat behoefte te hebben aan 'warmte en liefde'. Ook vindt Gordon het een naar idee afgeschilderd te worden als een monster. "Maar waar rook is, is vuur," luidt de reactie van De Leeuw hierop.

Ondanks zijn kritische houding wekt Paul de Leeuw de indruk zich goed te kunnen verplaatsen in de lichtontvlambare Topper. "Ik ben ook altijd boos, maar ik krijs binnenskamers."

Maar misschien dat De Leeuw daarom wel weet hoe ermee om te gaan. "Gewoon je bek houden en tot tien tellen," aldus de ervaringsdeskundige. "Het is zonde. Je lult gewoon teveel."

Gelul

Gordon lijkt gevoelig voor de adviezen en belooft beterschap. "Ik heb me voorgenomen, vanaf 1 januari, dat ik van het negatieve gelul afwil. Ik heb er geen zin meer in."

Paul vraagt zich hierop af wat er mis is met 10 november. "Positief zijn wordt nu eenmaal leuker gevonden door de mensen vandaag de dag," aldus De Leeuw.

Vervanger

Nu Gerard Joling heeft aangegeven niet langer deel te willen uitmaken van de Toppers, zoeken Gordon en René Froger naar een vervanger.

"We hebben gesproken over een collega die we willen benaderen om ons uit de brand te helpen en die de plaats van Gerard definitief over kan nemen", stellen zij in een verklaring.

Een woordvoerder van het trio kan nog niet zeggen met welke zangers wordt gesproken. Wel wil hij kwijt dat Jeroen van der Boom, over wie in sommige media wordt gerept, in ieder geval geen optie is. Binnen een paar dagen hoopt hij de naam van de opvolger naar buiten te kunnen brengen.