Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Gerard Joling trekt stekker uit Toppers (video)

AMSTERDAM - Gerard Joling heeft het einde van de Toppers aangekondigd. "Ik doe geen Songfestival, geen reallifesoap en geen concerten meer", verklaart de zanger zondag in De Telegraaf. Hij zou tot de beslissing zijn gekomen door de opgelaaide ruzie met zijn collega Gordon.
Door Novum

"Voor mij is het teleurstelling op teleurstelling. Nadat ik mijn twijfels over de toekomst van De Toppers uitte, is er weer zo veel bagger over me uitgestort. Mijn emmer is overgelopen."

Stress

Gordon en Joling gooiden afgelopen week over en weer met modder naar elkaar nadat Gordon zijn collega er in het AD van beschuldigde dat hij verantwoordelijk is voor de ziekenhuisopname van Toppers-manager Benno de Leeuw. De stress over het wel of niet doorgaan van een soap rondom de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival zou de manager hebben geveld.

SBS verbood Joling om deel te nemen aan de soap, omdat die door concurrent Tros zou worden uitgezonden.

Brief

Vrijdagavond kondigde Joling in Shownieuws al aan dat hij speelde met het idee om de stekker uit De Toppers te trekken. "Als het aan mij ligt, gaat er morgen een brief naar de Tros, de NOS en de Toppers dat ik ermee stop", verklaarde hij.

Zijn manager Wino Omzigt verklaarde daarop echter dat hij niet verwachtte dat het zo'n vaart zou lopen. Zondag wilde Omzigt niet reageren op de uitspraken van zijn cliënt in De Telegraaf.

Opvolger

NOS-directeur Gerard Dielissen verklaart tegenover De Telegraaf maandag pas na te gaan denken over een eventuele opvolger voor De Toppers als Nederlandse inzending voor het Songfestival. "Maandag is vroeg genoeg om eventuele problemen te bespreken. De heren zijn ook meesters in stampij maken", zegt hij.

"Maar we hebben bij de NOS natuurlijk wel de keuze gemaakt voor dit drietal. We gaan niet voor individuele mensen uit de groep." Behalve Joling en Gordon maakt ook René Froger deel uit van De Toppers.

Aanbevolen artikelen