AMSTERDAM - Evan Rachel Wood is woest om de geruchten die zijn ontstaan sinds haar relatie met Marilyn Manson op de klippen liep.

"Manson en ik hebben samen besloten afstand te nemen zodat we ons op ons werk konden concentreren", vertelt ze aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Iemand heeft dat aangegrepen om een compleet verzonnen verhaal de wereld in te helpen."

Eerder deze week staken geruchten de kop op dat de broer van de 21-jarige actrice de aanleiding was voor haar recente breuk met de 39-jarige Manson.

De gothrocker zou de man, die in het gastenverblijf van het stel zou wonen, op straat hebben gezet. Ook zou hij 'bezitterig' zijn geweest in de relatie met de jonge actrice en haar emotioneel hebben mishandeld.

Lief

Volgens de actrice is de artiest altijd lief voor haar geweest. "Hij heeft me bijgestaan in goede en in slechte tijden", beweert ze. "Ik hou van hem als persoon en als artiest. Ik zal altijd trots zijn dat ik deel heb uitgemaakt van zijn leven."

Evan Rachel Wood speelde rollen in films als 'Thirteen', 'Simone' en 'The life before her eyes'.Ze was sinds december samen met Manson, wiens huwelijk met Dita Von Teese vorig jaar stukliep.