AMSTERDAM - Gerard Joling overweegt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival stop te zetten wegens een opgelaaide ruzie met collega Gordon. "Als het aan mij ligt, is het morgen een brief naar de Tros, de NOS en de Toppers dat ik ermee stop", zei de zanger vrijdagavond in Shownieuws.

Hij toonde in de uitzending van het SBS-programma een sms'je waarin Gordon hem laf en achterbaks zou noemen.

De manager van Joling, Wino Omtzigt, denkt dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. "Dit is geroepen in de hitte van de strijd", legt hij uit. "Het zal zo'n vaart niet lopen."

Omtzigt meent dat onderling overleg de deelname van Toppers Gordon, Joling en René Froger aan het Songfestival zal redden. Mocht een verzoening onmogelijk blijken, 'dan moeten we op zoek naar iemand anders', stelt hij.

Meningsverschillen

Joling en Gordon staan bekend om hun zo nu en dan hevige meningsverschillen. Gordon beschuldigde zijn collega er eerder deze week in het AD van dat hij verantwoordelijk is voor de ziekenhuisopname van Toppers-manager Benno de Leeuw.

De stress over het wel of niet doorgaan van een soap rondom de voorbereidingen van het zangfestijn zou De Leeuw hebben geveld. SBS verbood Joling om deel te nemen aan de soap, omdat die door concurrent Tros zou worden uitgezonden.

Joling reageerde donderdag in De Telegraaf fel op de beschuldigingen van Gordon. Bij Gordon is die kritiek volgens Joling in het verkeerde keelgat geschoten.