Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Mabel blonde Linda verslaat, Danielle Overgaag voor Hollywood-babe speelt, slanke (!) Estelle een baantje wil, Regilio razend is en de puiljurk van Judith Osborne. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

'Ze zijn allebei blond, invloedrijk en succesvol. Maar prinses Mabel is inspirerender dan tv-ster Linda de Mol.' Party neemt het deze week op voor de verguisde prinses. Linda is nog nooit echt in opspraak geweest en is een grote publiekslieveling. Maar meer dan presenteren doet ze niet.

Mabel daarentegen maakte niet zo'n flitsende start bij het Nederlandse Volk als 'gangsterprinses'. Maar ze doet wel een heleboel goed werk. Zo werd ze dit jaar directeur van een stichting van internationale wereldleiders die door Nelson Mandela zelf is opgericht. Party is erg onder de indruk van de prinses en hoopt dat het helemaal goed komt met haar imago. 'Een briljante vrouw' vinden ze haar zelfs.

Smile, Daan

Danielle Overgaag, oh nee…Oerlemans was even over uit de VS. Haar vriendin Leontien van Moorsel, oh nee…Zijlaard presenteerde een boek. Daar wilde Daan bij zijn. In Hollywood is ze helemaal gesetteld en lekker aan het moederen. Party vroeg haar of ze een vierde kind wil, en het antwoord was niet ontkennend. 'Ik ben 35, dus het kan nog. Misschien ben ik over 5 maanden wel weer zwanger,' zei ze. Hoezo over 5 maanden? Helaas legt het blad dat niet uit.

Hoofdredacteur Ton en fotograaf Joop verbazen zich in hun 'klets-column' over hoe Danielle er uit ziet. 'Nou Daan, je begint zachtjes een beetje een Amerikaans typje te worden. Van die pikzwarte opgemaakte ogen en d'r gebit zes keer gebleekt'. Daan zelf vindt het blijkbaar prachtig. In alle roddelbladen lacht ze breeduit naar de fotografen.

Estelle platzak

In Privé een stukje over Estelle Gullit. Die is naarstig op zoek naar een baantje. Ze schreef leuke interviews in Beau Monde (met o.a. Peter-Jan Balkenende!), maar die vacature is vervuld. Gelukkig hoef je als BN'er niet te bedelen om een klus. 'Verschillende omroepen willen met me om de tafel' meldt de voetbalvrouw. 'En overal lees ik dat John de Mol me in een bijstandshuis wil'.

Dat lijkt ons nou leuke tv. Na de Frogers de verwende, plat Amsterdamse Stelli die 'geen cent te makken' heeft. Nu pronkte ze nog even in haar peperdure designjurk van Hervé Leger. Die staat haar tóp, want Hollands Welvaren is maar liefst tien kilo afgevallen. Zeker geschrokken van de zomerfoto's, waar ze in haar gele bikini wel heel dikkig opstond.

Eén Sylvie minder

Over afvallen gesproken. Privé heeft een leuke vergelijking voor de afgeslankte Erica Terpstra. De ex-sportvrouw viel niet uit ijdelheid zoveel af, maar voor haar gezondheid. Minstens 40 kilo is ze kwijt. 'Ongeveer het complete gewicht van voetbalvrouw Sylvie van der Vaart' bedacht het tijdschrift melig. En inderdaad, recent meldde Sylvie trots dat ze door veel te sporten slechts 44 kilo weegt.

'Het is ook de bagage die twéé passagiers in het vliegtuig mogen meenemen', verzint het blad verder. Die ballast is Terpstra nu kwijt. Haar afslankmethode houdt ze nog even geheim. Volgens het blad komt er in januari een reclamecampagne waarin de sportvedette uit de doeken doet hoe ze 'een Sylvie' is kwijtgeraakt.

Razende Regilio

Ex-bokser Regilio Tuur gebruikte zijn vuisten niet alleen in de ring. Ooit mepte hij zijn vriendin en werd daarvoor gestraft. Nog steeds is het een opvliegend mannetje. Recentelijk kieperde hij een glas drank over een ex-vriendin. Die mocht van hem niet op hetzelfde feestje komen als hij. En nu is de heetgebakerde bokser alwéér kwaad.

Zijn tienjarig dochtertje deed auditie voor de musical Sound of Music. Dat ging goed, tot de laatste ronde. Ze werd afgekeurd omdat ze qua uiterlijk niet bij de andere kindjes paste. 'Ze was te donker' briest de boze vader. Story belde met producer Albert Verlinde, die zich een hoedje schrok. 'Ik ga er meteen achteraan' belooft hij. Gezien het karakter van de boze vader is dat een verstandig plan van Verlinde.

Puiljurk

Wat blonde Judith Osborne precies doet, is niet geheel duidelijk. Wèl verschijnt ze op alle party's. Ditmaal niet in een zelfontworpen 'fishwife' t-shirt, maar in een 'over the top' uitpuiljurk. Een tijd geleden liet de societyvrouw haar borsten vergroten en tijdens het Televizier-gala mocht iedereen dat zien. Ze liet een jurk invliegen waarin pin-up Dita von Teese had geposeerd. Die heeft echter maatje 32 en Judith maat 34. Nog steeds piepklein, maar te groot voor de jurk.

In Beau Monde zien we hoe de ijdele Osborne zich met geweld in de te strakke jurk laat persen, amper kan ademen en vervolgens 'horizontaal' vervoerd moet worden. Haar nieuwe lover -tv-coryfee- Bert van der Veer staat er grijnzend naast. Want voor de siliconenborsten was ècht geen plek meer in het jurkje. Die puilden er de hele avond ruimhartig overheen.