AMSTERDAM - Fiona Hering is aangesteld als fulltime redacteur bij modeglossy Glamour. "Ze maakt de overstap van De Telegraaf naar Glamour", vertelt hoofdredactrice Karin Swerink. "Ze krijgt bij ons de titel fashion feature editor at large".

De Telegraaf laat niets los over het vertrek van Hering. "De hoofdredactie doet geen uitspraken over het personeel", meldt een woordvoerder van de krant.

De 43-jarige modediva gaat naar verwachting vanaf 1 januari aan de slag bij Glamour. Of ze een column of eigen rubriek krijgt, wil Swerink niet verklappen. Hering stond al langer op het verlanglijstje van de redactie. "Bij Glamour gaan we voor kwaliteit en Fiona is een van de beste modejournalisten van Nederland met ruim twintig jaar ervaring."

Column

Hering schrijft al 21 jaar voor De Telegraaf, waar ze aanvankelijk als moderedactrice werkte. Inmiddels wordt die functie vervuld door Michu Basou en schrijft Hering een vaste column voor de weekendbijlage Vrouw. Ze is een regelmatig te gast in het showbizzprogramma RTL Boulevard.