AMSTERDAM - Jacqueline Govaert geniet met volle teugen van haar zwangerschap. "Ik voel me hartstikke goed en het is heel leuk om mee te maken", vertelt de Krezip-zangeres. "Van de week voelde ik voor het eerst een heel klein, laf schopje.

Of laf, dat was voor hem natuurlijk heel veel werk."

De 26-jarige zangeres, die onlangs bekendmaakte dat ze vier maanden zwanger is van haar vriend Ivo, weet nog niet of ze een zoon of dochter krijgt. "Ik wil het wel weten, want ik vind het allemaal al spannend genoeg", vertelt ze. "Nog twee weken en dan weet ik het."

Truttige dingen

Govaert en haar vriend zijn druk bezig met de voorbereidingen op de gezinsuitbreiding. "Ik zit er nu middenin; de kamer, de buggy en dat soort vreselijk truttige dingen", lacht ze.

"Ik hoef gelukkig niet mijn walk in closet op te geven, er zijn grenzen. Hij krijgt dus wel een beetje een kleine kamer."

Clubtoer

Vorige maand kondigde Krezip aan na bijna twaalf jaar uit elkaar te gaan. Volgende week begint de band met een laatste clubtoer, die op 20 december wordt afgesloten in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Op 27 juni, als Govaert is bevallen, geeft de van oorsprong Tilburgse band een afscheidsconcert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

"Ik heb verder alleen maar honden gehad, dus ik weet niet hoe het voelt om als moeder op het podium te staan", grapt ze.

"Ik vind het een heel grappig idee dat er nu iemand met me mee op het podium is, maar ik vind het heel fijn dat we Krezip met zijn zessen afsluiten in plaats van met zijn zevenen."