AMSTERDAM - Blake Fielder-Civil is ontslagen uit de gevangenis. De echtgenoot van zangeres Amy Winehouse kwam, gekleed in spijkerbroek en een rood gestreept T-shirt, breed lachend de gevangenispoort uitlopen.

Dat meldt de Britse krant Daily Mail woensdag.

Echtgenote Amy was in geen velden of wegen te bekennen. De geplaagde zangeres zou maandag uit het ziekenhuis zijn ontslagen, waar ze naar verluidt opnieuw werd behandeld voor bronchitis. Ze zou thuis aan haar herstel werken.

De 26-jarige Fielder-Civil werd vorig jaar veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf, nadat hij had bekend in 2006 een pubmanager te hebben geslagen. Hij had hem vervolgens ruim tweehonderdduizend pond aangeboden om geen aanklacht in te dienen. Dat hij nu al is vrijgelaten, komt omdat hij al een tijd in voorarrest heeft gezeten.

Lang heeft Fielder-Civil overigens niet van zijn vrijheid kunnen genieten. De met een drugsverslaving kampende Brit zou op last van de rechter onmiddellijk zijn opgenomen in een ontwenningskliniek. De behandeling maakt deel uit van de voorwaarden voor zijn vervroegde vrijlating.