AMSTERDAM - Gordons lover Sander is op straat gezet door het kledingmerk Big Star, waarvoor hij model was. Vanwege zijn homoseksualiteit, schrijft Gordon in weekblad Privé.

De zanger schrijft dat de samenwerking tussen Sander en het kledingmerk altijd zeer vruchtbaar is geweest.

Vlak voor een nieuwe fotoshoot op Ibiza is Sander echter te kennen gegeven dat de opdracht was geannuleerd.

Reden hiervoor was volgens Big Star de omgang van Sander met Gordon en de daaraan verbonden publiciteit.

Discriminatie

"Ik heb twee keer met Sander in een blad gestaan! Big Star is internationaal! Niemand in de rest van Europa weet wie ik ben, laat staan dat ze weten wie mijn vriend is!, schrijft een boze Gordon.

"Dit is duidelijk een vorm van pure discriminatie vanwege Sanders homozijn."

Big Star zou volgens Gordon per e-mail hebben bevestigd dat de homoseksualiteit van Gordon een obstakel is. Het kledingmerk zou bang zijn voor een Tinky-Winky-effect: is hij nou homo, of niet?

Verbaasd

Een woordvoerder van Big Star reageert verbaasd op de aantijgingen van Gordon. "Als je naar onze reclamecampagnes van de afgelopen vijf jaar bekijkt, zul je zien dat we altijd ieder seizoen voor nieuwe modellen kiezen", zegt Jacek Magnuszewski van het Poolse hoofdkantoor.

"Dat heeft helemaal niets met Sander te maken. Wij hebben absoluut geen enkel probleem met homoseksualiteit. Ik vind het heel jammer dat hij op deze manier publiciteit voor zichzelf zoekt."