AMSTERDAM - Oprah Winfrey is in opperste verrukking na de verkiezing van Barack Obama tot president van de Verenigde Staten. Gedurende de verkiezingsdag was de talkshowpresentatrice naar eigen zeggen al voortdurend in extase, maar na de bekendmaking van de uitslag was ze helemaal door het dolle heen.

"Ik voel me goed", zei ze op Obama's overwinningsfeest in Chicago. "Dit is wat we wilden en waar we op hoopten en voor hebben gezwoegd de laatste 21 maanden."

Paars

De 54-jarige mediamagnaat ziet de overwinning van Obama als een zege voor het land. "Niet langer zijn er slechts rode staten en blauwe staten. Dit betekent dat de kleur paars zegeviert", verwees ze naar de strijd tussen Democraten en Republikeinen.

"Elke keer dat Barack sprak over rode staten en blauwe staten, hebben we begrepen dat het ging om zwarte mensen en witte mensen en rode mensen en gele mensen en de Verenigde Staten van Amerika."

Aanhanger

Winfrey was gedurende de verkiezingscampagne van Obama een van diens grootste aanhangers. Ze organiseerde meerdere grote bijeenkomsten voor de politicus, die op 20 januari wordt beëdigd als 44e president van de Verenigde Staten.