AMSTERDAM - Naast bands als de Foo Fighters, Live of Guano Apes staan dit jaar ook politci Femke Halsema, Boris van der Ham en Jan Marijnissen op Lowlands. Wat beweegt deze parlementariërs om de Tweede Kamer te verlaten voor het festival in Biddinghuizen?

Voor het eerst staat er op Lowlands een politiek debat geprogrammeerd. Het is een initiatief van Coolpolitics, een organisatie die met een nieuwe debatcyclus mensen wil aansporen tot politiek engagement.

Coolpolitics is een non-profit organisatie die zich tot doel stelt initiatieven uit te werken, die drempelverlagend werken om mensen tot politiek engagement aan te zetten.

Tijdens Lowlands worden politici aan tafel gezet met muzikanten of andere mensen uit de wereld van entertainment. In twee ronden discussiëren zij over onderwerpen die door het aanwezige publiek bepaald worden. Op het Higher Ground-terrein van Lowlands zullen Femke Halsema, Boris van der Ham en Jan Marijnissen in discussie gaan Def P van de Osdorp Posse, DJ Emjay en Remi Tjon Ajong van Green Lizard. Theo van Gogh is de panelleider van de dag.