AMSTERDAM - Daniel Craig is geliefd als James Bond bij bekend Nederland. Christophe Haddad, Daphne Dekkers, Bastiaan Ragas en Bondgirl Olga Kurylenko zijn het daar bij de première van 'Quantum of Solace' in Amsterdam roerend over eens.

Lange Frans arriveert in een grote witte Range Rover. Stoer als hij zelf is, hoeft hij niet lang na te denken over zijn favoriete Bondstunt: "Ik vind altijd dat hij goed kan skiën. Hoe hij die heuvel afkomt, geweldig!" Een favoriete Bondgirl heeft Frans ook: "Famke Janssen, zonder twijfel."

Christophe Haddad is een fan van de nieuwbakken James Bond Daniel Craig: "Hij is hard en dat waren de andere Bonds niet zo. Ik hou wel van die ruwe bolster, blanke pit". Zijn favoriete Bondgirl is een kruising tussen Sandra Bullock, Julia Roberts Penelope Cruz.

Te oud

De koningin van de plastische chirurgie Marijke Helwegen voelt zich nu te oud om nog Bondgirl te zijn: "Maar ik heb er nog wel een goed lichaam voor." Marijke is erg trots op haar aparte jurk: "Ik heb hem speciaal naar Nederland laten overkomen voor de première."

Daphne Dekkers, zelf ooit Bondgirl in de film 'Tomorrow never dies', verwacht keiharde actie van Daniel Craig: "Pierce Brosnan als James Bond was zo ijdel, die moest de hele tijd opletten of zijn haar nog goed zat en hij zijn dagcrème niet vergeten was."

Halle Berry

Als ex-Bondgirl weet Daphne precies wat een Bondmeisje in zich moet hebben: "Ik vond Halle Berry als Bondgirl heel mooi. Ze moet mooi zijn in bikini en mysterieus zijn. Ook moet tot het einde spannend blijven of ze goed of slecht is. En ze mag absoluut geen modepopje zijn."

Ook Bastiaan Ragas is blij met Daniel Craig als James Bond: "Hij is ijskoud. Het werd wel weer eens tijd voor een hardere Bond." Zijn favoriete Bondmeisje aller tijden is Halle Berry: "Normaal gezien val ik op blond, maar zij is een prachtige donkere vrouw." Stiekem droomt Bastiaan toch van zijn Tooske als Bondgirl. "Zo'n mooie lange vrouw met lange benen en lang blond haar", zwijmelt Bastiaan.

Klootjesvolk

De Oekraïense schone Olga Kurylenko, de nieuwste Bondgirl, neemt rustig de tijd voor het klootjesvolk dat zich voor het Tuschinski theater heeft verzameld. Over wie haar favoriete Bond is, is ze kort maar krachtig: "Daniel Craig is de beste James Bond ooit en ik denk niet dat er ooit nog een betere komt."