AMSTERDAM - De opbloeiende liefde tussen dokters Callie en Erica in de tv-serie Grey's Anatomy komt abrupt tot een einde. Actrice Brooke Smith, die het personage van Erica Hahn vertolkt, is door ABC op straat gezet, zo heeft de Amerikaanse televisiezender maandag laten weten.

Donderdag is Smith in de Verenigde Staten al voor het laatst te zien in het ziekenhuisdrama.

De keuze om Erica uit de serie te schrijven was een inhoudelijke en had niets te maken met de geaardheid van het personage, benadrukt de bedenker en uitvoerend producent van Grey's Anatomy, Shonda Rhimes. "Natuurlijk is Brooke Smith niet ontslagen omdat ze een lesbienne speelt. Daar maken we duidelijk geen punt van, omdat we een ander lesbisch personage in de serie hebben, Calliope Torres."

Volgens de producent is het personage van Erica niet interessant en sprankelend genoeg om een lang leven beschoren te zijn. Smith, die in 2006 voor het eerst te zien was in de populaire tv-serie, betreurt haar ontslag. "Ik was verbaasd en teleurgesteld toen ze me plotseling vertelden dat ze mijn personage uit de serie gaan schrijven", aldus de actrice in het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.