AMSTERDAM - Actrice Kate Winslet twijfelde vroeger zo over haar lichaam, dat ze niet dacht dat ze beroemd zou kunnen worden.

"Ik was dik. Ik kende geen enkele beroemde dikke actrice. Ik zag mezelf daarom totaal niet in die wereld. Ik dacht ook, eens een dik kind, altijd een dik kind", zo zegt ze in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Zelfbewust

Nog steeds is de 33-jarige actrice zich erg bewust van haar lichaam. "Ik vind af en toe dat ik er een beetje verkeerd en anders uitzie."

"Ik kijk vaak naar vrouwen die er fantastisch uitzien in een spijkerbroek, hoge hakken en leuke t-shirts en dan vind ik dat ik zelf ook beter mijn best moet doen om er zo uit te zien."

Gelukkig

"Maar dan denk ik tegelijkertijd dat ze niet gelukkig in die hakken kunnen zijn."

Waar de actrice wel gelukkig van wordt, is als er iemand is die voor haar zorgt. "Ik heb dat echt nodig. Ik hoef geen luxe dingen zoals diamanten ringen, maar wel dat iemand zegt:'zal ik een bad voor je klaarmaken?'." Winslet is vijf jaar getrouwd met regisseur Sam Mendes.

Naakt

De actrice poseerde naakt in het tijdschrift. Volgens deskundigen zijn deze foto's bewerkt, iets waar de actrice in 2003 bij een fotoserie van GQ-magazine van haar nog erg boos over was.

Ook deze keer kwam er commentaar van deze strekking uit de hoek van The Sun. De Britse tabloid opende met de kop 'de magische retoucheerspuit is weer aan het werk gezet'. De Daily Telegraph en de Daily Mail hadden fotografen naar de foto's in Vanity Fair laten kijken en kwamen tot een soortgelijke conclusie.

"Kate is in topvorm en wat je ziet is hoe ze er daadwerkelijk uitziet", aldus haar manager. "Ze zou nooit poseren als de foto's zouden worden bewerkt."

De Britse actrice reageerde furieus. "Ze is woedend op suggesties dat foto's van haar lichaam zijn geretoucheerd", zei haar manager dinsdag tegen het Amerikaanse showbizzblad People.

Waarschuwing

De actrice waarschuwt de lezers echter dat ze er wel wat voor moet doen om er zo uit te zien. "Als ik mijn kinderen Mia (8) en Joe (5) naar school breng, zullen de andere moeders zeker commentaar hebben op de fotoserie."

Geheim

"Ik zal hen dan vertellen dat er geen geheim is: ik ben net zoals zij. Ik weet alleen hoe ik de minder mooie dingen moet verhullen. Zo draag ik altijd make-up, omdat ik sinds mijn dertigste acné heb op mijn kin."

Kate Winslet Vanity Fair