AMSTERDAM - Jeroen Rietbergen, de ex van Lieke van Lexmond, ging vreemd met Linda de Mol. Dat onthult de actrice in het decembernummer van Cosmopolitan. "Ik wil de fijne jaren die we hebben gehad niet vergeten, alleen zijn vreemdgaan vond ik vernederend", zo zegt ze.

Van Lexmond had al wel een tijdje door dat er iets aan de hand was, maar ze kon er haar vinger niet op leggen. "De breuk met Jeroen was een dreun op mijn hoofd, maar ik ben er klaar mee", zo besluit ze.

De actrice had vooral veel steun van haar zus Jetteke. "Met haar heb ik alles gedeeld. Ze hoorde aan mijn stem of het goed ging met me en haalde me midden in de nacht op als ik verdrietig was. Ik werd totaal begrepen."

Breuk

Van Lexmond gelooft nog steeds in het romantische liefdesideaal, zo zegt ze. Na de breuk vond de actrice opnieuw de liefde uit met haar GTST-collega Mark van Eeuwen.

"Na de breuk met Jeroen werd de klik met hem sterker. Hij was heel lief voor me. Ik kon bij hem lachen en huilen." De vonk sloeg pas echt over tijdens een weekeindje in Zwitserland. "Toen we aan het skiën waren dacht ik ineens: 'wat is dat voor goddelijke vent die daar de berg af komt. Hij gleed langzaam mijn hart in'".

Stoer

Van Lexmond won maandagavond de Cosmopolitan Fun Fearless Female Award. Het tijdschrift roemt de actrice om het feit dat ze stoer en onafhankelijk is. "Die steek ik in mijn zak!", zo reageerde ze op haar prijs.

Lieke van Lexmond