AMSTERDAM - Actrice Lieke van Lexmond heeft maandagavond de Fun Fearless Female Award van het tijdschrift Cosmopolitan gewonnen. "De redactie noemt me een stoere en mooie onafhankelijke vrouw. Die steek ik in mijn zak!", zo reageerde de actrice op haar prijs.

De award werd uitgereikt door actrice Maryam Hassouni, die de prijs vorig jaar in ontvangst nam. "Lieke wist negatieve ervaringen uit haar liefdesleven om te zetten in iets positiefs. Daarmee is ze een voorbeeld voor iedereen", zo legde Hassouni de keuze van de Cosmopolitan-lezeressen uit.

Ervaring

Van Lexmond is in de maand december gasthoofdredactrice van het tijdschrift. Een wel heel goede belevenis voor de actrice, die liet doorschemeren zelf ook best een tijdschrift te willen hebben.

"Het was voor mij een hele mooie ervaring, ik vond het echt heel leuk. Via mijn zus Jetteke, die stylist is, weet ik al een beetje hoe het is om met tijdschriften te werken. Dus wie weet!"

Hanna Verboom

De GTST-ster was niet de enige die een award in ontvangst mocht nemen. Vanwege het vijfjarig bestaan van de Cosmopolitan Award werd er ook een Talent Award uitgereikt, gewonnen door actrice Hanna Verboom.

"Eigenlijk vind ik het veel leuker om deze award te winnen", zo reageert de actrice uit de serie 'De Co-Assistent'. "Ik hoef geen stijlicoon te zijn en hiermee krijg ik echt waardering voor het werk dat ik doe. Maar als ik bijvoorbeeld een Gouden Kalf zou winnen, dan is mij dat natuurlijk meer waard. Het belangrijkst vind ik echter dat ik door mijn collega's gewaardeerd word."

Van Lexmond werd door de lezeressen van het tijdschrift verkozen boven actrices Bracha van Doesburg, Chantal Janzen en Jelka van Houten, presentatrice Nicolette Kluijver, model Kim Feenstra, zangeres Dennis en Dj Isis.

Bevalling

Jelka van Houten, momenteel zwanger van haar eerste kind, vindt zichzelf niet helemaal 'Fearless'. "Ik ben toch wel een beetje bang voor mijn bevalling. Ik heb een hoge pijngrens, maar nu ik mijn buik steeds groter zie worden denk ik wel van: 'het moet er ook allemaal nog uit!'.

"Maar als het kind er eenmaal is, dan is die pijn het vast allemaal waard geweest."

Held

Ook Nicolette Kluijver, die voor het BNN programma 'Try before you die' toch wel angstaanjagende dingen uitprobeerde, heeft nog steeds dingen waar ze bang voor is. "Ik ben van mezelf helemaal niet zo'n held! Maar voor mijn werk moet ik mijn grens wel verleggen."

"Toch zou ik nooit een dier kunnen slachten. Dat zo'n beestje je dan aankijkt, vreselijk. Ook ben ik bang voor hoogtes, dus ik zal nooit gaan basejumpen zoals mijn collega Sander Lantinga laatst deed!"

Overwinnen

Voor winnares Lieke is het hebben van angsten echter zo vervelend dat ze deze wil overwinnen. "Ik ben bijvoorbeeld enorm bang voor hoogtes, maar onlangs heb ik voor het goede doel wel een vrije val gemaakt van 23 meter."

"Ik werd goed begeleid door de Landmacht, maar ik had echt trillende lippen. Dus ik ben er nog niet overheen."

Negatief

DJ Isis is eigenlijk de enige vrouw bij de Cosmopolitan Awards die wel volledig zonder angsten leeft, zo zegt ze zelf. "Ik denk dat je moet proberen niet vanuit je angst te denken, maar vanuit de zee der mogelijkheden die er zijn. Als je in een noodsituatie negatief denkt, dan ben ik er van overtuigd dat de uitkomst ook sneller negatief is. "

"Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een auto-ongeluk gehad, waarbij de auto waarvan ik op de achterbank zat slipte op de snelweg en achtjes draaide. Ik dacht in die paar seconden alleen maar dat ik niet bang moest zijn en gewoon moest denken dat ik er heelhuids uit zou komen. Dat gebeurde vervolgens ook."

Uitreiking Cosmopolitan-awards