AMSTERDAM - De New Kids on the Block hebben een stripperpaal in hun toerbus. Vooral de vrijgezelle bandleden Donnie Wahlberg en Danny Wood zouden blij zijn met de paal, zo verklapt een bron in de New York Post.

"Ze hebben de tijd van hun leven", weet hij.

Een woordvoerder van de band bevestigt de opmerkelijke accessoire die in de bus is aangebracht. "Ze hebben de stripperpaal voor de grap cadeau gekregen van hun managers", vertelt hij. "Het is voor de lol. Bij de paal zat een instructievideo zodat ze alle veiligheidsmaatregelen in acht kunnen nemen." Het vijftal toert sinds vorige maand door Canada en Amerika.

Lente

De broers Jordan en Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Wood vormden eind jaren tachtig en begin jaren negentig een jongensband. De groep scoorde hits als 'Step by step', 'The right stuff' en 'Cover girl'. In 1994 ging de band uit elkaar, maar kondigden in de lente een reünie aan. In augustus verscheen het nieuwe album van het vijftal, 'The block'.

De New Kids on the Block zijn op 3 februari in Nederland voor een concert. Het vijftal treedt dan op in de Amsterdamse Heineken Music Hall.